Figueres de Salvador Dalí

l fill del notari de Figueres, en Salvador Dalí, es va convertir en notícia ja quan tenia divuit anys i ho va ser fins que es va morir. Però la fama internacional no el va fer allunyar de l'Emporda, el lloc on havia nascut i on va morír.

ontràriament a altres artistes, Dalí no va perdre mai el contacte amb la seva terra. Els seus viatges només eren un parèntesi del qual sempre tornava. Amb ell, també venien els seus amics: Federico García Lorca o Luis Buñuel, des de la Residencia d'Estudiants de Madrid. Després va estar a París, amb Paul Éluard i la que seria la seva esposa, Gala. Mesos després, Gala es va convertir en companya del pintor, amb el qual va viure més de cinquanta anys.
l recorregut pel món de Dalí comença a Figueres, al carrer Monturiol, on va néixer el 1904. També es pot visitar la plaça de la Palmera, on va viure; l'església on el van batejar, la de Sant Pere; i el Castell de Sant Ferran, on va fer el servei militar. L'agost de 1961, Dalí va crear un museu a Figueres sobre l'antic Teatre Municipal, que va ser inaugurat el 1974. Entre les obres que s'hi exposen destaquen: 'El Taxi plujós', 'Autoretrat tou amb bacó rostit', 'Retrat de Picasso', 'Gala nua mirant el mar que, a una distancia de 18 metres, sembla el president Lincoln', 'Leda atómica’i 'L'espectre del sex-appeal'. A la cripta hi ha enterrat el pintor. El museu també mostra la col.lecció privada de Dali i obres de Fortuny, El Greco o Duchamp.

Per més informació:
www.salvador-dali.org
Teatre-Museu Dalí. 972 67 75 00

Nota Legal         Política de Reserves         Mapa Web