La Costa Brava

a façana marítima de la costa Brava és molt accidentada i hi alternen penya-segats escarpats i cales privilegiades. La primera població costanera, començant per la desembocadura del riu Tordera, és Blanes, que tot i la gran afluència de turistes que rep ha conservat el seu conjunt monumental gòtic. Uns 6 quilòmetres al nord, hi ha Lloret. Aquesta ciutat marinera s’ha convertit en el primer nucli turístic de la Costa Brava, amb més de 200.000 visitants cada any.

ossa de Mar, amb un recinte medieval emmurallat que domina la badia, és el següent punt del recorregut. Més al nord, la primera poblacló del Baix Empordà que trobem és Sant Feliu de Guíxols. Disposa de port de pesca i de port esportiu. Conserva l’església gòtica del monestir de Sant Feliu i nombrosos edificis modernistes. Després, arribarem a Platja d’Aro, una de les zones més concorregudes de la costa per la qualitat de les seves platges.
la badia de Palamós hi ha Sant Antoni de Calonge i Palamós mateix, port pescador i comercial fundat el 1279 per Pere III el Gran, que ha sabut unir la vocació comercial amb la turística. Cal allunyarse de la costa per arribar a Palafrugell, una ciutat activa de tradició industrial. Alguns dels antics barris de pescadors com Aigua Xelida, Tamariu, Llafranc o Calella de Palafrugell, s’han convertit en nuclis turístics importants. Qualsevol dels pobles de la costa pot ser l’escenari perfecte per degustar-hi el suquet, un guisat de peix d’origen humil convertit en un clàssic d’aquests penya-segats. Aiguablava, Fornells, Sa Tuna, Aiguafreda, Cap Sa Sal, sa Riera, són els següents nuclis turístics que trobara el viatger. Tots ells pertanyen a Begur, dominada per un castell amb cinc torres.

i creuem el riu Ter, trobem Pals, que conserva un castell antic, una església gòtica i importants masies. Després anirem a Torroella de Montgrí, que va ser residencia reial i port fluvial sobre el Ter, on s’alça un castell palau. El barri turístic de l’Estartit és una zona privilegiada per a la pràctica del busseig. Més endavant arribarem a terres de I’antic comtat d’Empúries, a l’actual Alt Empordà. El primer punt és l’Escala, a l’extrem sud del golf de Roses. Aquesta població marinera, especialitzada en les anxoves, també és la porta d’entrada al jaciment arqueològic d’Empúries, excavat al costat del mar. A l’altre costat de les ruïnes hi ha Empuriabrava i la ciutat de Castelló d’Empúries, que conserva l’església gòtica de Santa Maria, anomenada la catedral del mar. La ciutat de Roses, un dels primers ports pesquers del litoral català, tanca el golf pel nord-est. S’hi poden visitar les restes de la colònia grega de Rhode o les del monestir benedictí de Santa María. La costa es torna més accidentada quan ens acostem als contraforts dels Pirineus. Som a la zona del Parc Natural del Cap de Creus, on podem visitar Cadaqués, el monestir benedictí de Sant Pere de Rodes, Llança o Colera.

Per més informació:
www.costabrava.org
Turisme Costa Brava-Girona 972 20 84 01

Nota Legal         Política de Reserves         Mapa Web